Etableringen af landbrugsskolen

Djursland Højskole / Kalø Landboskole i Lyngby på Djursland etableredes i 1897, hvor de første få elever ankom til skolen i en tid med stor fremgang for de danske høj- og landbrugsskoler.

Skolen lå på det tidspunkt i Lyngby, 10 km. nordøst for den nuværende placering. Skolen ville senere udvikle sig til Kalø Landboskole & Sproghøjskolen på Kalø, derefter til Kalø Landboskole for siden at nå sit endelige navn Kalø Økologisk Landbrugsskole.

I dette perspektiv har Kalø Økologisk Landbrugsskole rødder i de gamle, ædle danske traditioner for folkelig oplysning og politisk frigørelse.

Den Økologiske Jordbrugsskole i Store Vildmose i Vendsyssel

Den 15. september 1982 begyndte det første hold håbefulde elever på Den Økologiske Jordbrugsskole, som dengang lå i Store Vildmose i Vendsyssel.

I månederne forinden var det lykkedes en flok økologiske pionerer at få oprettet Den Økologiske Jordbrugsskole. De havde stærke, markante holdninger og et ønske om at komme med et alternativt bud på, hvordan man kunne dyrke landbrug Danmark, med både større respekt for og i et meget tættere samspil med naturen.

Kalø Økologisk Landbrugsskole på Kalø på Djursland

Den 1. marts 2003 fusionerede Kalø Landboskole med Den Økologiske Jordbrugsskole, og Kalø Økologisk Landbrugsskole var en realitet - en helt ny skole med alle de endnu uprøvede muligheder og spændte forventninger, der hører sig til.

I 2014 fusionerede Kalø Økologisk Landbrugsskole med Viden Djurs, som er den væsentligste uddannelsesaktør på Djursland. Dette har givet endnu flere muligheder for skolen, og Kalø Økologisk Landbrugsskole udbyder i dag som den eneste skole i Europa en økologisk landbrugsuddannelse på engelsk.