Erfaring, glæde og høj faglighed. Mød vores dygtige underviser og studievejleder Klaus Ankjær Sørensen, som i den grad værdsætter den spændende og anderledes hverdag han oplever på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Vores næste profil fra Kalø er en af dem med allermest erfaring i bagagen, nemlig vores underviser og studievejleder Klaus Ankjær Sørensen.

Klaus er uddannet landmand fra netop Kalø tilbage i 1982, hvorefter han i lang årrække var selvstændig mælkeproducent og planteavler. I 2002 læste han videre til jordbrugsteknolog inden for teknik og bygninger. Han har været ansat som underviser på Kalø siden 2014, hvor han sideløbende stadig har planteavl på sin gård. Så Klaus er en mand med hænderne plantet godt og grundet i både den teoretiske og praktiske del af landbrugsfaget.

”Ud over at arbejde på Kalø og passe mit deltidslandbrug, nyder jeg meget naturen. Jagt er en fantastisk måde at opleve den på. Man får alle tidspunkter af året og alle tidspunkter af dagen. Bukkejagt klokken 4 om morgenen i juni måned, helt alene. Tid til fordybelse. Eller drivjagt en kold og blæsende november dag, sammen med gode jagtkammerater og selvfølgelig ens trofaste ven, Bess. Landmænd og jægere lever længere, det er videnskabeligt bevist, fortæller Klaus med et smil”

På billedet ses Klaus med sin hund Bess. 

 

Klaus har de sidste mange år, ydermere, været skolens studievejleder og hjulpet et utal af elever videre i den rigtige retning. Har du været så heldig at møde Klaus på en af mange uddannelsesmesser rundt i hele Danmark, har du med garanti lært hvordan du malker en ko på rekordtid. Når du møder Klaus, er det altid med et smil og en smittende latter.

Netop smil, latter og glæde er en af de ting Klaus tager med sig hjem når arbejdsdagen er forbi. En glæde ved at se hvordan eleverne konstant udviklinger sig. Fra de starter på skolen til de står med det færdige eksamensbevis, stolte og klar til at erobre verden.

” Det er skønne unge mennesker, der hungrer efter al den viden og erfaring som man besidder. At følge deres udvikling gennem de fire år uddannelsen tager, er virkelig skønt. Også er det altid spændende at følge med i deres karriere og videre vej i livet, Fortæller Klaus”

Smil og latter tager han også med hjem i rygsækken efter endt arbejdsdag og her har lærerværelset en helt central placering.

”Jeg er omgivet af de dejligste kollegaer hver dag. Det kan ikke beskrives med ord, men skal opleves, fortæller Klaus”.

Alle dage på Kalø byder på nye og spændende oplevelser og en ting er helt sikkert: Kalø Økologisk Landbrugsskole vil ikke være det samme uden den rutinerede ræv, Klaus.