Hvem kender ikke de berømte landmandsbrødre, Anders og Julius fra Skuregården på Flintbakken i Rostved?

Nu er der oprettet en fond i deres navn til glæde for yngre landmænd!

Fonden Anders & Julius mindefond er stiftet i 2020 og Fondens formål er, ved uddeling af pengegaver, at give yngre landmænd med særlig evne eller interesse for kvægavl, muligheden for at videreuddanne sig, eller på anden måde at dygtiggøre sig, inden for landbruget enten i Danmark eller i udlandet.

Fortrinsberettigede til at modtage legater vil være de til enhver tid nuværende elever eller tidligere elever på Kalø Økologiske Landbrugsskole.

Legat størrelse: Kr. 100.000,- som uddeles to gange om året.

I fredags uddeltes de to første legater til Markus Pallesen Schaumburg-Müller og Gabriella Olah

Fra venstre til høje: Nikolaj Houkjær, Markus Pallesen Schaumburg-Müller; Søren Ryge; Gabriella Olah, Erik Nymann.

 

Markus Pallesen Schaumburg-Müller

Markus er uddannet økologisk landmand med speciale husdyr kvæg og produktionsleder fra Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Ingen tvivl om, at både Markus` valg af kvæg speciale og uddannelsen i det hele taget var præget af indre motivation og identitetsudfoldelse.

”For mig er malkekvæg noget helt særligt. Som helt lille fik jeg lov til at klappe min mors to skotske højlandskvæg, vi havde i haven, og da jeg i 2016 begyndte på Kalø Økologisk Landbrugsskole, åbnede en hel verden sig op for mig. Da vidste jeg, at jeg ville dedikere mig til at lære om og arbejde med malkekvæg. Min passion for malkekvæg udspringer af tre faktorer; først og fremmest selve arbejdet med kvæg. Deres rolige natur og deres spændende adfærd passer perfekt til mit temperament og min nysgerrighed”, skriver Markus i sin ansøgning.

 

Gabriella Olah

Gabi er Økologisk Landmand og Produktionsleder uddannet på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Gabriella`s passion ligger i en bæredygtig mælkeproduktion og forædling af mælk. Hun har beskæftiget sig med det de sidste 4 år.

”Min drøm er at arbejde med en ekstensiv produktion med jersey køer, hvor køer og kalve får lov til at gå sammen og køerne æder og lever så naturligt som muligt. Jeg brænder rigtig meget for ostlavning, og en god ost kræver kvalitetsmælk, som kun kan leveres af køer, som er glade og har det rigtig godt”, siger Gabriella i sin ansøgning.

 

Er du den næste legatmodtage?

Hvis man ønsker at søge fonden sendes kortfattet ansøgning til:

  • Forstander Nikolaj Houkjær
  • Mail: niho@videndjurs.dk
  • Tidsfrist for ansøgning:  den 1. juni 2021,

 

Markus og Gabriella har været forbi gravstedet på Kirkegården ved Bregnet Kirke lige efter udmeldelsen af legater.